بررسی تأثیر آموزش شش هفته تمرین طرح ملی طناورز (طناب زنی) بر تعادل ایستاء
(مطالعه موردی: دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهرستان پیرانشهر)
خالد دودمان۱،فخرالدین حسنلویی*۲
۱ – موسسه علمی ورزشی ماهان ، مسئول علمی پژوهشی – ارومیه – ایران
۲ – کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی،فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اهواز
چکیده
هدف: بررسی تاثیر آموزش شش هفته (۱۲جلسه)، طرح ملی طناورز(طناب زنی)، بر توانایی ادراکی-حرکتی تعادل ایستاء دانش آموزان پسر چهارم ابتدایی شهرستان پیرانشهر می باشد.
روش: این پژوهش، از نوع آزمایش-میدانی بود که درآن دانش آموزان دو کلاس از دو مدرسه متفاوت به طور نمونه گیری خوشه ای مرحله اول، یکی درگروه آزمایش(۶۱نفری)، و دیگری در گروه کنترل(۶۴)، انتخاب شدند. برای اندازه گیری تعادل ایستاء از آزمون لک لک استفاده شد. ابتدا از آزمودنیهای دو گروه پیش آزمون گرفته شد، سپس گروه آزمایش به مدت ۱۲جلسه و هرجلسه به مدت ۴۵ دقیقه، به تمرینهای مصوب وزارت آموزش وپرورش بصورت انفرادی،گروهی پرداختند.
یافته ها: مقایسه نتایج تفاوت میانگینهای پیش آزمون و پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد، که شرکت در تمرینات طناورز موجب می شود که آزمودنیهای گروه تعلیم دیده در مقایسه با گروه کنترل، مهارت تعادل ایستاءی خود را افزایش داده اند. این تفاوت درسطح اطمینان ۰۵/۰≤p و ۰۱/۰≤pمعنادار بود.
نتیجه گیری: طرح ملی طناورز باعث رشد ادراکی-حرکتی(تعادل ایستاءء)، دانش آموزان شد. پس می توان از طرح ملی طناورز جهت پیشرفت در ورزشهای که نیازمند تعادل ایستاء می باشد، استفاده نمود.
واژگان کلیدی: طناورز، توانایی ادراکی-حرکتی، تعادل ایستاء، دانش آموزان
برای مطالعه کامل مقاله می توانید با کلیک بر روی لینک زیر دانلود کنید.
بررسی تأثیر آموزش شش هفته طرح ملی طناورز (طناب زنی) بر تعادل ایستاء