بررسی روش های کششی ایستا و پویا بر آمادگی حرکتی زنان ورزشکار
فاطمه رحمانیان۱، ابراهیم خوشنام* ۲(نویسنده مسئول)
۱٫دانشجوی کارشناس ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
۲٫* نویسنده مسئول: استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
Email: khoshnam.khoshnam@gmail.com
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیر روش های کششی ایستا و پویا بر توان انفجاری و سرعت زنان والیبالیست ۱۸ تا ۳۰ سال شهرستان جهرم بود. آزمودنی های این تحقیق ۳۰ نفر از زنان والیبالیست شهرستان جهرم با میانگین سنی ۸۱/۳±۱۶/۲۳، قد ۵۹/۴±۵۳/۱۶۷، وزن ۹۳/۷±۹۰/۶۱ و شاخص توده بدنی۶۵/۲±۳۶/۲۲ بودند که به صورت داوطبانه در این پژوهش شرکت کردند.
روش: این پژوهش از نوع نیمه تجربی و از لحاظ هدف کاربردی بود. آزمودنی ها آزمون توان انفجاری (پرش سارجنت) و سرعت (دو ۴۵ متر) را در سه سطح بدون کشش، کشش ایستا و کشش پویا به فاصله یک روز انجام دادند. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات درون گروهی از آزمون تحلیل واریانس مکرر و آزمون تقیبی بون فرونی استفاده شد.
نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که مقایسه بین میانگین توان انفجاری بدون کشش و کشش ایستا (۰۰۰۱/۰>p)، بدون کشش و کشش پویا (۰۰۰۱/۰>p)، کشش ایستا و کشش پویا (۰۰۰۱/۰>p)، معنا دار بود. همچنین مقایسه بین میانگین سرعت بدون کشش و کشش ایستا (۰۰۰۱/۰>p)، بدون کشش و کشش پویا (۰۰۰۱/۰>p)، کشش ایستا و کشش پویا (۰۰۰۱/۰>p)، نیز معنادار بود.
بحث: با توجه به نتایج تحقیق تمرینات کششی ایستا با تاثیر بر حساسیت رفلکسی و فعال سازی گیرنده های عمقی باعث بازدارندگی عصبی و در نتیجه کاهش تعداد واحد های حرکتی و کاهش تولید نیرو نسبت به کشش پویا می شود . از سوی دیگر تمرینات کششی پویا با افزایش هماهنگی درون عضلانی، بهبود حس عمقی عضلات و افزایش هماهنگی بین عضلات موافق و مخالف میتواند موجب افزایش توان انفجاری و سرعت شوند.
واژگان کلیدی: کشش ایستا، کشش پویا، توان انفجاری، سرعت، زنان ورزشکار.
لینک دانلود مقاله : بررسی روش های کششی ایستا و پویا بر آمادگی حرکتی زنان ورزشکار