رابطه برخی از متغیرهای آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بر مهارت دریبل زدن و چابکی بازیکنان هندبال نخبه پسر نوجوان
صادق خاقانی جو (نویسنده مسئول)۱، نصیب الله دمیا۲، امید ظفرمند۳
۱٫کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی؛ دبیر درس تربیت بدنی منطقه دشموک
نشانی: استان کهگیلویه و بویراحمد. شهر دهدشت. خ پارک جنگلی. نبش کوچه هشتم.
تلفن همراه ۰۹۱۷۵۷۰۱۲۰۰ ایمیل : Khaghani1200@gmail.com
۲٫کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی؛ دبیر درس تربیت بدنی منطقه دشموک
نشانی: استان کهگیلویه و بویراحمد. شهر دهدشت. روستای کلایه سفلی.
تلفن همراه ۰۹۱۷۵۷۰۱۲۰۰ ایمیل: Nasibdamya@yahoo.com
۳٫کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی؛ مدرس دانشگاه پیامنور و آزاد شهر دهدشت
نشانی: استان کهگیلویه و بویراحمد. شهر دهدشت. خ طالقانی جنوبی. روبروی اداره امور صنفی.
تلفن همراه: ۰۹۱۷۷۴۲۲۲۰۲ ایمیل: omidzafarmand2202@gmail.com
چکیده
زمینه و هدف: اگر چه که هندبال به صورت یک کل مطرح است اما هر یک از شاخصهای آن با توجه به ماهیت این ورزش و محیطی که بازی در آن انجام میگیرد دارای نیازهای آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی خاص خود است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه برخی از متغیرهای آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بر مهارت دریبل زدن و چابکی بازیکنان هندبال نخبه پسر نوجوان شهر دهدشت میباشد.
مواد و روشها: روش این پژوهش به صورت میدانی است و از نظر هدف کاربردی میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه بازیکنان هندبالیست نخبه پسر نوجوان شهر دهدشت تشکیل می دهند. همچنین نمونه آماری این پژوهش را ۳۰ نفر پسر نوجوان نخبه هندبالیست شهر دهدشت شامل میشود. آزمودنیها در آزمون چابکی (دوی ۴×۹ متر رفت و برگشت) و پله هاروارد برای سنجش استقامت قلبی- عروقی و تنفسی، شرکت میکنند. متغیرهای فیزیولوژیکی نیز شامل ضربان نبض استراحت، متوسط فشار خون استراحت، ضربان قلب بیشینه هنگام فعالیت در پله هاروارد، سرعت بازگشت به حال اولیه ضربان قلب پس از پله هاروارد و توانایی حبس نفس مانند بازی کبدی، ارزیابی می شوند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی برای میانگین و انحراف استاندارد استفاده شد و برای بررسی همبستگی و مداخله متغیرها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون طبقه بندی شده استفاده شد.
یافتهها: نتایج به دست آمده نشان داد که بیشتر متغیرهای آنتروپومتریکی با چابکی دارای رابطه ای معنادار بودند، ولی متغیرهای فیزیولوژیکی تنها دراز و نشست ارتباط معناداری با چابکی نشان داد.
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که بین متغیرهای آنتروپومتریکی و مهارت دریبل زدن هندبالیست های نوجوان و جوان رابطه ای دیده نشد و از سویی بین متغیرهای فیزیولوژیکی و مهارت دریبل زدن هندبالیست های نوجوان و جوان، تنها در دراز و نشست ارتباط معنادار دیده شد.
کلید واژهها: آنتروپومتریکی، فیزیولوژیکی، دریبل زدن، چابکی، بازیکنان هندبال نخبه.
برای مطالعه کامل مقاله می توانید با کلیک بر روی لینک زیر دانلود کنید.
رابطه برخی از متغیرهای آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بر مهارت دریبل زدن و چابکی بازیکنان هندبال نخبه پسر نوجوان