تأثیر یک روز مکمل سازی زعفران بر برخی شاخص های آسیب عضلانی متعاقب یک مسابقه والیبال
وحید ساری صرّاف*۱ ، رامین امیرساسان۲، امید میرزایی ۳
۱٫دانشیار دانشگاه تبریز
۲٫دانشیار دانشگاه تبریز
۳٫دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی دانشگاه تبریز
Email: (sarraf@tabrizu.ac.ir)*
چکیده
هدف از تحقیق حاضر تعیین تأثیر مکمل سازی نوشیدنی زعفرانی حاوی۴۰۰ میلی گرم زعفران بر برخی شاخص های آسیب عضلانی (لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز) متعاقب یک مسابقه والیبال در مردان والیبالیست است. به این منظور۱۲ نفر از والیبالیست های شهرستان میانه بعد از انتخاب بر اساس شاخص های تن سنجی از قبیل (قد، وزن و درصد چربی) به دو گروه همگن شش نفره، نوشیدنی زعفرانی (گروه تجربی) و گروه دارونما تقسیم شدند. پروتکل تمرینی تحقیق حاضر شامل یک مسابقه والیبال بود. در مرحله ی اول گروه تجربی سه ساعت مانده به مسابقه والیبال، شروع به مصرف نوشیدنی زعفرانی (۴۰۰ میلی گرم زعفران)، و گروه دارونما همان مقدار دارونما به صورت یک سویه کور مصرف کردند. آزمودنی ها مجدداً پس از یک هفته دوره ی (شستشو یا پاکسازی) پروتکل تمرینی را اجرا کردند با این تفاوت که آزمودنی های گروه تجربی و دارونما به صورت متقاطع جابجا شدند. با استفاده از آزمون شاپیرو- ویلک، طبیعی بودن داده ها در شاخص های اشاره شده مورد بررسی قرار گرفتند. سپس فرضیه های تحقیق به کمک روش استنباطی در سطح معنی داری ۰۵/۰P < با استفاده از آزمون t مستقل بررسی شدند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که یک روز مکمل سازی محلول زعفران بر مقادیر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز متعاقب یک مسابقه والیبال اثر معنی داری نداشت. علت این موضوع می تواند در طول دوره ی مکمل سازی، نوع مکمل مصرفی و مقدار مکمل مصرفی نهفته باشد که نیازمند تحقیقات بیشتر است.
واژگان کلیدی: زعفران، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، والیبال.
لینک دانلود مقاله :تأثیر یک روز مکمل¬سازی زعفران بر برخی شاخص¬های آسیب عضلانی متعاقب یک مسابقه والیبال ص۳۵-۴۷